• Positief VoetbalKlimaat Tilburg een succes!

  Afgelopen zaterdag heeft de ochtend en middag bij Willem II amateurs in het teken gestaan van het Positieve VoetbalKlimaat. Dit is een initiatief vanuit de gemeente Tilburg om ouders, leiders, trainers en andere supporters langs de lijn bewust te laten worden van hun gedrag.

  Zaterdag werden alle ouders opgevangen met een gratis bakje koffie of thee. Ze werden verzocht om na de wedstrijd van hun zoon of dochter een compliment op het complimentenbord te schrijven. De twee grote vellen die buiten hingen zijn helemaal volgeschreven met complimenten. Hier zullen we een mooie poster van gaan maken in samenwerking met de gemeente. Deze poster zal uiteindelijk in de kantine komen te hangen.

  Naast het schrijven van complimenten werden er op het veld handen geschud door de teams en ouders. Dit alles om duidelijk te maken dat respect en positief gedrag op en langs het veld van groot belang is.

  De kinderen hebben van de gemeente Tilburg nog enkele verrassingen gehad. Armbandjes, stickers en lolly’s werden uitgedeeld.

  We hopen dat deze dag een stukje bewustwording heeft gecreëerd en dat iedereen weer even weet waarom kinderen eigenlijk voetballen: Plezier!

  Laten we allemaal ons steentje blijven bijdragen om kinderen het juiste voorbeeld en zelfvertrouwen te geven. Het krijgen en behouden van zelfvertrouwen zit in kleine dingen, dus geef elkaar af en toe eens een high five, duim omhoog of een paar positieve woorden! Zo maken we er met z’n allen een prachtig seizoen van.

  Alles ouders, kinderen, scheidsrechters en leiders bedankt voor de mooie dag!

  Hieronder nog enkele complimenten die zijn opgeschreven:

  • Iedereen was positief!
  • Leuke Verenging!
  • Trots op het team!
  • Trainer Hans is goed!!!
  • Ik heb een heel leuk team!
  • Tilburg bedankt voor de koffie!