• PVKT

  PVKT - Achtergrond project

   Positief Voetbalklimaat Tilburg is eind 2013 opgezet als gevolg van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Voetbalverenigingen werken samen, wisselen good practices uit en maken afspraken hoe sportiviteit en respect binnen Tilburg gezamenlijk kan worden gestimuleerd. Binnen het netwerk zijn er al meer dan 1700 trainers/coaches opgeleid in het positief coachen en zijn er vele workshops positief coachen voor ouders georganiseerd. Daarnaast worden opleidingen voor scheidsrechters georganiseerd en proberen we via de clubbesturen, PVKT als een rode draad door de vereniging te laten lopen.

  PVKT - Aftrapweekend

  Bij de start van een nieuw voetbalseizoen vindt bij de voetbalverenigingen in Tilburg het Aftrapweekend van Positief Voetbalklimaat Tilburg (PVKT) plaats. Dit feestelijke weekend staat in het teken van sportiviteit en respect, en is steeds weer letterlijk de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen. Op die zaterdag en zondag start namelijk bij alle de voetbalverenigingen de eerste competitieronde.

  Bij iedere voetbalvereniging worden bezoekers warm verwelkomd met een kopje koffie of thee. Het doel is om samen met spelers, trainers, scheidsrechter, ouders en supporters, kortom iedereen die betrokken is bij de wedstrijden, een positieve voetbalsfeer te creƫren en verder uit te bouwen. Plezier moet de boventoon voeren in het voetbal - en gelukkig zie je dit door het project Positief Voetbalklimaat Tilburg steeds meer terug op en langs de velden.

  Groene kaart als symbool van het netwerk PVKT

  Tijdens het aftrapweekend kan iedereen die betrokken is bij een (jeugd)wedstrijd de groene kaart verdienen. De groene kaart is een van de uitingen die voortkomen uit de afspraken die het netwerk Positief Voetbalklimaat Tilburg met elkaar hebben gemaakt om positief, gewenst gedrag te stimuleren. De groene kaart wordt na afloop van een wedstrijd door de scheidsrechter uitgedeeld aan een opvallend sportief persoon.  Dit kan een speler zijn, maar ook een coach of een ouder langs de kant. Bij inlevering van de groene kaart krijgt de winnaar van de groene kaart een leuke attentie.

  Feestje

  De tegenstander wordt hartelijk welkom geheten. Voorafgaand aan de wedstrijd met zijn allen op de middenstip, ook de coaches en de ouders, en dan met zijn allen in een rij om handen te schudden. Na afloop van de wedstrijd een erehaag voor de spelers die, ongeacht de uitslag, altijd moeten worden toegejuicht voor hun inzet. Zo wordt van elke pupillenwedstrijd een feestje gemaakt!

  Check voor meer informatie over het project de Facebookpagina:  https://www.facebook.com/positiefvoetbalklimaattilburg

   Wilt u meer informatie stuur dan een mail naar pvkt@willem2.net