• In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 september vindt bij ons voor de 3de keer het aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg plaats. Wethouder Kokke onthult zaterdag om 9.30 uur bij ons het nieuwe PVKT bord.

  Positief Voetbalklimaat Tilburg is een initiatief van alle Tilburgse voetbalverenigingen, waarmee we ons gezamenlijk inzetten voor sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden. Tijdens het aftrapweekend staan we hierbij stil en vinden er rondom de wedstrijden diverse activiteiten plaats in het teken van sportiviteit en respect. Hieronder worden een paar activiteiten uitgelicht:

  Welkom op ons sportpark
  Alle bezoekers worden welkom geheten op ons sportpark met een kopje koffie of thee en ontvangen informatie over het project Positief voetbalklimaat Tilburg bij onze stand op het terras.

  Voor de wedstrijd/aftrap
  Ouders en kinderen verzamelen zich 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd allemaal in de middencirkel (in het midden op half veld). Daar zal  de scheidsrechter kort iets vertellen over het belang van Positief Voetbalklimaat Tilburg en sportiviteit en respect. Zowel het uit als thuisspelende team (vanaf de JO13-jeugd (D pupillen)) krijgt een aanvoerdersband overhandigd door de scheidsrechter. Alle ouders, trainers/coaches, leiders en kinderen doen mee met het schudden van de handen, om elkaar een sportieve wedstrijd toe te wensen.

  Na de wedstrijd
  Bij de JO9 en JO11 pupillen (E en F) wordt na afloop van de wedstrijd (penalty schieten) aan de rand van het veld (richting kleedkamer) een erehaag gemaakt door de ouders van beide teams. Bij de O13 pupillen (D) wordt na afloop van de wedstrijd handen geschud in het midden van het veld.

  Na het douchen worden de JO9, JO11 en JO13 teams (zowel thuisteam als tegenstander) verzocht om in de kantine gezamenlijk aan 1 tafel plaats te nemen en krijgen zij een teambox met fruit en een bekertje ranja aangeboden om de wedstrijd gezamenlijk af te sluiten.

  Wordt ook ambassadeur van Positief Voetbalklimaat Tilburg
  Vindt u het ook belangrijk dat uw zoon of dochter met plezier voetbalt bij onze vereniging? Wilt u zich ook inzetten voor een Positief Voetbalklimaat in Tilburg? Wellicht kunt u ons meehelpen en iets voor de vereniging betekenen. Wilt u meer informatie over? Geef het aan bij onze stand tijdens het aftrapweekend of neem contact op met Deny Dijkgraaf (Jeugdcommissie). Check ook de Facebookpagina: www.facebook.com/positiefvoetbalklimaattilburg.

  Wij hopen jullie allen weer te mogen ontvangen op ons sportpark en gezamenlijk van een respectvol en sportief voetbalweekend te kunnen genieten!