• De vereniging Willem II: dat zijn wij samen!

  Als Henk ’s-morgens op de vereniging komt is het fijn even bij te praten met Mustafa, Piet komt binnen, drinkt een kop koffie mee en samen met Nordin worden de voetbaluitslagen van gisteren bekeken.

  Zo zijn er honderden momenten te beschrijven waarin verschillende mensen samen komen in de vereniging, elkaar na een tijd goed leren kennen en het prettig vinden (meestal zonder het uit te spreken) om samen met de anderen taken voor de vereniging op te pakken en een fijne band met elkaar krijgen.

  Mensen zoals jij en ik, hij en zij vormen samen de vereniging Willem II, zonder mensen geen vereniging, zonder de inspanningen van al onze vrijwilligers wordt er geen wedstrijd gespeeld, geen training gegeven, geen kleedkamer schoongemaakt en geen colaatje gedronken. Veel dank aan iedereen die zich inzet voor onze mooie vereniging!

  Soms wordt het echter zwaar voor het groepje vrijwilligers om alle taken uit te voeren. Dan maar wat meer uren op de vereniging, dan maar meer taken bij één iemand, dan maar wat meer mopperen omdat het te zwaar wordt en de lol er een beetje af gaat.

  Dat liever dan anderen vragen om ergens mee te helpen: kun jij misschien volgende week zaterdag helpen met de materiaaldienst, het is best veel om iedere zaterdag of zondag heel de dag het wedstrijdsecretariaat te bemannen of ik vind het bij iedere uitwedstrijd spannend of we wel genoeg auto’s hebben om alle kinderen op tijd bij de tegenstander te krijgen, kun jij vaker meerijden?

  Vragen om hulp is vaak moeilijk, ook hulp aanbieden is best lastig: ik kan niet altijd, zullen ze dan wel iets aan mij hebben? Ik zie wel dat er een aantal mensen heel veel doen voor de vereniging, maar ik ken ze niet zo goed, zouden ze wel blij zijn met mij als ik me aanmeld? Ik spreek helemaal niet zo goed Nederlands willen ze mij dan wel bij het team?

  Het antwoord is altijd ja, heel graag zelfs!

  De vrijwilligers in de vereniging kunnen alle bijkomende hulp goed gebruiken en iedereen is welkom om mee de schouders onder de vele taken te zetten zodat we het mogelijk maken voor al onze leden om te voetballen. Op en naast het veld onderdeel zijn van het team en het teamgevoel echt voelen is prettig, samen zijn wij de vereniging!

  Om inzichtelijk te maken waar hulp nodig is hebben we een soort "vacature-poster" gemaakt met allerlei taken waar we hulp zoeken, enthousiasme, sterke schouders en warme mensen, meld je a.u.b. aan een help de vereniging verder verbeteren en verder groeien.

  Kom erbij!

  Alvast bedankt namens alle vrijwilligers

  ► Ga naar de vacatures

  ► Vervolg vacatures