• Aftrapweekend PVKT: 28 en 29 september

  Sportiviteit en Respect centraal

  In het weekend van 28 en 29 september wordt voor de zesde keer het aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg georganiseerd . Tijdens dit weekend zullen wij, Vereniging Willem II, diverse activiteiten organiseren waarbij sportiviteit en respect centraal staan.

   

  Iedereen die betrokken is bij het voetbal in Tilburg, van speler tot supporter, kan persoonlijk bijdragen aan een Positief Voetbalklimaat en ervoor zorgen dat (hun) kinderen, de jeugd, maar ook volwassen plezier beleven aan het voetbalspelletje. De activiteiten zullen hier ook op inspelen: Een aantal voorbeelden van hoe dit tot uiting komt tijdens het aftrapweekend zijn:

  1. Welkom heten van de tegenstanders/supporters met gratis kopje koffie
  2. Iedereen schudt elkaar de hand voor de wedstrijd (niet alleen spelers, maar ook trainers/begeleiders en ouders/supporters)
  3. Voor de jongste jeugd wordt na elke wedstrijd een erehaag gevormd door de ouders van beide teams
  4. Na afloop van de jeugdwedstrijd wordt gezamenlijk een drankje (ranja en fris) gedronken met de tegenstander in de kantine


  Achtergronden
  In 2013 hebben wij een convenant getekend met het project Positief Voetbalklimaat Tilburg. Sindsdien houden wij als vereniging ons extra bezig met positiviteit, sportiviteit en respect op de voetbalvelden. We werken samen met de andere voetbalverenigingen die ook het convenant hebben ondertekend. Dankzij deze samenwerking helpen we elkaar als verenigingen met het creƫren van een Positief Voetbalklimaat in Tilburg.