• Herstart Jeugdtrainingen

  Wekenlang lagen de voetbalvelden er stil bij vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Maar nu zien wij het eerste lichtpuntje om de verenigingsactiviteiten weer voorzichtig op te kunnen starten: het kabinet heeft besloten dat jeugd tot en met 12 jaar, en van 13 tot en met 18 jaar, vanaf 29 aprilweer georganiseerd en beheersbaar mag gaan trainen.
  Op dit moment zijn we bezig met het bedenken en ontwikkelen van voetbalvormen die jullie kunnen hanteren voor de jeugd. Op basis van het genoemde protocol, komen we ook met praktische en verantwoorde tips voor trainers, zoals bijvoorbeeld het aantal spelers dat op het veld mag en hoe men vellig met de bal en andere materialen kan omgaan.

  Daarom starten we iets later - op woensdag 6 mei staan trainingen gepland voor de volgende leeftijden/teams:

  18.00 – 19.00 uur:           Mini’s, JO7 + JO8 + JO9
  18.30 – 19.30 uur:           JO10 + JO11 + JO12  

  RIVM-regels

  We dienen ons uiteraard allemaal aan de algemeen geldende RIVM-regels te houden. Zie ook de bijlage “Sporters, ouders en verzorgers”.

  Heel belangrijk zijn daar bij de regels:

  Blijf thuis bij verkoudheid, hoesten, benauwdheid en of koorts. Dit geldt ook als iemand in uw gezin koorts en of benauwdheidsklachten heeft. Indien iedereen 24 uur klachtenvrij is, mag het kind weer naar buiten om te sporten.

  Kinderen die spelen in de pupillen (JO7 t/m JO12) hoeven zich niet te houden aan de 1.5 m regel tijdens het trainen. Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet. Was je handen met water en zeep voor en na bezoek van het sportpark. Je kunt niet omkleden of douchen: de kantine  en de kleedkamers zijn gesloten. Laat geen waardevolle spullen achter. Vermijd het aanraken van je gezicht en schud geen handen. Zorg zelf voor voldoende drinken, zodat iedereen zijn eigen flesje water ter beschikking heeft.

  Kom pas 10 minuten voor de start van de training naar het sportpark – NIET EERDER !!!. De kinderen worden opgevangen op de parkeerplaats.

  Ouders mogen niet bij de trainingen blijven kijken en worden verzocht om direct het sportpark te verlaten als de kinderen zijn afgezet.

  Velden 1 + 2 en het kunstgrasveld zijn beschikbaar voor trainingen. We hebben dus voldoende ruimte.

  Evaluatie

  Na de eerste training vindt een evaluatie plaatst tussen het bestuur en de jeugdcommissie. Daar wordt beslist of dat we de trainingen in de komende weken gaan voortzetten en in welke frequentie. Daarnaast wordt beslist of dat er ook trainingen voor de jeugdteams van 13 tot 18 jaar worden opgestart. Deze moeten ook tijdens de training 1.5 meter afstand van elkaar houden. Hun trainingen zouden dan op maandag van 18.30 tot 19.30 uur gaan plaatsvinden. Nadere informatie hierover volgt op 8 mei.