• Nominatie Vrijwilligersprijs Tilburg

  Vol trots willen wij jullie oproepen om te stemmen op Younes Aknin (trainer van onze JO17-1) voor de titel 

  "Tilburgse vrijwilliger van het jaar"

  De verkiezing van Younus ligt vanaf vandaag in de handen van alle inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. Zij kunnen tot en met 23 november hun stem uitbrengen op hun favoriete vrijwilliger en/of organisatie. In deze laatste categorie zijn genomineerd: de Verbeeten Challenge, Stichting Sint Nicolaas Comité en The Living Museum. 

  Stemmen kan via www.vrijwilligerstilburg.nl en www.contourdetwern.nl. De publieksstemmen wegen voor tweederde deel mee. Een vakjury verdeelt het resterende deel. De prijsuitreiking vindt plaats op 7 december. Op zaterdag 14 november wordt de winnaar van de Jongerenvrijwilligersprijs 2020 in het Brabants Dagblad onthuld.

  Het Johan Cruyff Court in Tilburg-Noord, is voor Younes Aknin (25) een zeer vertrouwde en geliefde plek. ,,Ik hou van sporten en merk aan jongeren dat ze door sport bij elkaar komen. Het is een uitlaatklep voor ze.”

  Als vrijwilliger bij Buurtsport begeleidt hij sportactiviteiten voor de jeugd. Al twee keer kreeg Aknin de titel ‘Citytrainer van het jaar’. Hij is coach bij Willem II-amateurs. Afgelopen zomer zette hij een voetbalcompetitie op in de wijk waar hij zelf opgroeide. Als kleine jongen deed hij mee aan de (sport)activiteiten: ,,Daar heb ik goede herinneringen aan. Ik voel me verplicht iets terug te doen. Iets bijdragen aan het leven van de jongeren doet me plezier.” In de loop der jaren bouwde hij een band op met ze. ,,Dat is heel belangrijk. Je moet met ze meedoen. Pas als je een vertrouwensband met ze hebt, heb je ze binnen.”

  Dat gaat verder sport. Zo begeleidt Aknin ze met huiswerk en sollicitaties. Ook helpt hij als vrijwilliger bij de Somalische stichting Ummah.