• Willem II traint met de methodiek van VTON!

  Binnen Willem II willen wij onze spelers maar vooral ook onze trainers een handje helpen op voetbaltechnisch niveau. Nadat Willem II eerder al werk maakte van trainersbegeleiding (klik voor link), zijn wij nu een samenwerking met VTON aangegaan.

   

   

   

   

   

                                    

   

  Wat is en hoe werkt VTON?
  VTON biedt niet alleen een uitgekiend en kant- en-klaar trainingsprogramma, het wordt de jeugdtrainers met een handige app ook op een zeer praktische en heldere wijze aangeboden. Trainers werken met de app en volgen een jaarplanning voor de trainingen van hun team. De trainingen zijn afgestemd op leeftijd en vaardigheid van de teams. De methode biedt ondersteuning aan de trainers met behulp van tips, animaties van de organisatie op het veld én filmpjes van verschillende voetbalhandelingen (kappen, schijnbewegingen, etc.). Met behulp van telefoon en tablet is elke training digitaal beschikbaar voor de trainer. De ervaren trainers hebben ook de vrije keuze om zelf trainingen samen te stellen óf enkel oefeningen te selecteren.

  Wij denken dat wij in de VTON-methodiek een zeer geschikte methode gevonden hebben om voor een kwaliteitsimpuls te zorgen. Daarnaast ook tot een gelijkgericht opleidingsaanbod waarin op een uitdagende en plezierige wijze tegemoetgekomen wordt aan de verschillende potentiële kwaliteiten van de spelers.Hierdoor wordt het niveau van voetbal binnen de jeugdafdeling en uiteindelijk de hele vereniging op een hoger plan getild.

  Tenslotte is een niet onbelangrijk argument geweest dat de VTON-methodiek toegankelijk is voor ALLE trainers. Dus niet alleen de meer ervaren (selectie)trainers zijn ermee geholpen, het biedt ook een zeer bruikbaar houvast aan de trainers met minder ervaring en voor beginners. Zij worden niet meer in het diepe gegooid en om een goed vervolg te geven aan de cursus trainersbegeleiding vanuit Sportbedrijf Tilburg kan de Technisch jeugdcoördinator nu ook meer de focus leggen op de trainer/persoon zelf in plaats van hoe of welke training gegeven moet worden.

  Mohammed Boutaibi
  Technisch jeugdcoördinator