• Wijziging in het aanbod van teams

    Teams hebben voor aanvang van het afgelopen seizoen opnieuw de mogelijkheid gehad om aan te geven of ze horizontaal willen overstappen. Dit betekent dat teams konden overstappen van speeldag met behoud van speelniveau. 28 teams hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Daarnaast was de promotie- en degradatieregeling in het seizoen 2022/’23 anders dan verenigingen voorheen gewend waren. Dit komt doordat de voetbalpiramide met ingang van het seizoen 2024/’25 veranderd wordt.

    Hierdoor is het aanbod van teams voor het seizoen 2023/’24 op de zaterdag en de zondag verschoven. Het aantal poules op zowel zaterdag als zondag wijkt af ten opzichte van afgelopen seizoen. Door het totaal aantal beschikbare teams kan het zijn dat een poule niet meer uit 14 teams bestaat. Hiervoor is gekozen vanwege het aanbod per klasse, maar ook om te voorkomen dat verenigingen, met name in de lagere klassen, heel ver moeten reizen voor hun wedstrijden.

    Een sportieve en spannende competitieopzet staat voor de KNVB voorop bij de indelingen van de competities. Het uitgangspunt is om zo veel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen. Bij de competitie-indeling is ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Afhankelijk van het niveau en het aanbod van de verenigingen die uitkomen op een bepaald niveau is het helaas niet altijd mogelijk om korte reisafstanden te garanderen en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen.